Nieuwe brandstofstickers op de pomp

Vanaf 12 oktober 2018 kom je bij amiGo nieuwe brandstofstickers op de pompen en vulpistolen tegen. Deze stickers duiden de soort brandstof aan. Naast alle tankstations binnen de Europese Unie worden ook nieuwe voertuigen vanaf nu voorzien van deze stickers. In het onderhoudsboekje en in de tankklep is voortaan terug te vinden welke brandstof voor het voertuig geschikt is.

Brandstoffen van uitstekende kwaliteit

Wat verandert er voor jou aan de pomp? Eigenlijk helemaal niks. Aan de bestaande, vertrouwde benamingen wordt enkel een extra sticker toegevoegd die binnen de gehele Europese Unie en landen zoals Noorwegen, Turkije en Zwitserland gelijk zijn.

En de brandstof? Die blijft ongewijzigd van uitstekende kwaliteit tegen een betaalbare prijs; precies zoals je van Argos gewend bent.

Europese richtlijn
In Nederland weten we wat we moeten tanken, maar in het buitenland kan dat een stuk lastiger zijn door andere benamingen voor precies dezelfde brandstof. Daarom heeft de Europese Unie bepaald dat in de hele EU de brandstofstickers gelijk moeten zijn.

Ronde, vierkante en ruitvormige stickers

Ronde, vierkante en ruitvormige stickers
De verschillende soorten brandstoffen zullen voortaan worden aangegeven met een ronde, vierkante of ruitvormige sticker.

 – De ronde stickers duiden altijd op benzine. Zo krijgt Euro 95 de ronde sticker E5, Blue One 95 krijgt de ronde sticker E10;
 – De vierkante stickers op diesel. Diesel krijgt de vierkante sticker B7;
 – Ruitvormige stickers op gas. Lpg blijft lpg in de ruitvormige sticker.

Let op: de sticker met de E-waarde is geen vervanging voor de aanduiding van Euro 95 en Euro 98. Bij benzinevoertuigen moet zowel de E-waarde als het zogenoemde octaangetal (95 of 98) overeenkomen met de aanduiding op de pomp.

Voertuigen kunnen ook over meerdere brandstofstickers beschikken, bijvoorbeeld E5 en E10. Dit betekent dat het voertuig geschikt is voor beide brandstof soorten. Daarnaast hebben benzineauto’s op de klep van de tankdop vaak ook nog een sticker die het octaangetal benoemd (95 of 98).

Geen stickers en twijfel je?
Rijd je in een auto van voor oktober 2018, dan is de kans groot dat deze nog niet voorzien is van een brandstofsticker. Twijfel je over welke brandstofsoort geschikt is voor jouw auto? Raadpleeg in dat geval de dealer of fabrikant van je auto.

Wil je meer informatie over de nieuwe brandstofstickers? Kijk dan op www.nieuwebrandstofstickers.nl

Alle nieuwsitems


Contactgegevens

amiGo Tankstations
VARO Energy Retail B.V.
Waalhaven z.z. 11
3089 JH Rotterdam
T + 31 (0)88 1007 222
E klantenservice@varoenergy.com

Storingsnummer

Bij een storing op een amiGo Tankstation kun je bellen met:

T: +31 (0) 88 1007 333

Over amiGo

Snel, makkelijk en voordelig tanken. Dat kan op de ruim 40 amiGo tankstations in Nederland. Lees hier meer over amiGo.

Lees meer

Vragen

Heb je vragen? Kijk of het antwoord op jouw vraag hier staat. Staat jouw antwoord er niet tussen? Vul dan ons contactformulier in. Wij helpen je graag!

Vanwege de beperkte personeelsbezetting in verband met het Coronavirus is onze Klantenservice momenteel beter per e-mail dan telefonisch bereikbaar.

Contact